Befektetés a jövőbe

Befektetés

Tisztelt Olvasó!

Azért keresem és írok hivatalos levelet Önnek, mert egy feltaláló ismerősömnek kellene egy gyors segítség!

Egy új Innovatív magyar találmányról van szó amiből már egy működő prototípus létezik. Egy prototípus pályázat átvétele zajlik épp, amiben a kazán sorozat gyártható verziója lenne kifejlesztve 230 milliós projektösszeggel. A találmány szabadalmaztatása folyik éppen és elsősorban ehhez lenne szükség tőke injekcióra.

Elsősorban technológiát és licence jogokat értékesítenek. Tehát vagy befektető vagy gyártó jöhet szoba.

A kazán egy nagyon összetett téma és nagyon sokat ér. A háztartási része kb 900 millió euróra van értékelve és az ipar ennek többszöröse.

Bármilyen kérdéssel kereshetitek! Alább csatoltam az elérhetőségeit!
Egy nagyon jó lehetőség mindazoknak akik szeretik a környezetüket, az innovációt és különösen ha Magyar találmányról van szó!

Bővebb információval Szentiványi Péter tud szolgálni!

Bízom benne, hogy Ön is fog fantáziát látni az alább olvasható technikai megoldásról!

Üdvözlettel: Varsányi Gergely

Technológiai bemutató (Kazán amit 10 éves fejlesztés eredménye): https://www.dropbox.com/s/jg9tsbk9p09ryy8/kaz%C3%A1n%20bemutat%C3%B3anyag%2023.wmv?dl=0

Előszó

Társadalmi, és technológiai fejlődésünk egyre növekvő energiaigénnyel jár. A szükséges energiát jellemzően rossz hatásfokú, környezetszennyező berendezésekkel állítjuk elő. Az energia-előállítás legfőbb alapanyaga a szén, melynek égetése rendkívül környezetszennyező. Ezt felismerve ma már egyre nagyobb részben próbál átállni az emberiség a zöld energiatermelésre, melynek egyik alappillére a biomassza égetése. Ennek megvalósítása azonban számos technikai problémát generált, melyek mindegyikére megoldást kínál fejlesztésünk. A technológiánk egyben alkalmas a szén égetése során keletkező szennyezőanyagok egy részének leválasztására/megkötésére, illetve a hőhasznosítás hatásfokának kondenzációs tartományba történő emelésére is.

A technológiánk

Kazántechnológiánk egy általunk fejlesztett speciális, szabadalmaztatott buborékoltatásos füstgázkezelési eljáráson alapul (PCT/HU2010/000133 sz. nemzetközi bejelentésnek megfelelő, EU, Oroszország, Kína, USA, és Kanada szabadalmi szervezeteihez „Method and apparatus for handling gases” címmel benyújtott szabadalmi beadvány, melyek közül az USA (US 8,888,897 B2) és Kína (CN 102686967 B) területén már bejegyzésre került, az EU, Oroszország, és Kanada területén engedélyezték a bejegyzését, amely folyamatban van).

A folyamat során a füstgázt nagy hőmérsékleten (akár több mint 1200oC-on), közvetlenül a lángfázist követően buborékoltatjuk át alacsony (~1cm magas) vízoszlopon. A buborékoltatás során a füstgáz közel a víz hőmérsékletére hűl le. A víz a továbbiakban fűtési célra felhasználható. A folyamat során – ahogy a nedves füstgázkezelőkre jellemző – megvalósul egy kiemelkedő por, és folyadék leválasztás is. Emiatt a kazán hőcserélői, csövei, és további alkatrészei nem koszosodnak le, mint ahogy az egy buborékoltatásos füstgázkezelést nem alkalmazó kazánban megtörténik:

Koromtól és kátránytól lekoszosodott füstgázcsövek, és kazánajtó

A füstgáz tehát szűrt, lekondenzált állapotban jut ki a kazánból (akár fagypont közeli hőmérsékletre hűlve).

Buborékoltatott víz, és a benne kivált szennyeződések

A kondenzációs eljárás során a szennyezőanyagok már a buborékoltatás során leválasztásra kerülnek, így a csövek, hőcserélők tiszták maradnak

A tüzelőanyagban található, és az égés során keletkező víz hőtartalmának hasznosítása miatt kazánunk kondenzációs kazánnak minősül, így szükségesé teszi a szilárd tüzelőanyagok esetén is a hatásfokszámítás korrigálását. Az egyezményes hatásfok számítás nem tartalmazza a kondenzációs hőt szilárd tüzelőanyagok esetén, ahogy az a földgáz esetében is csak nemrég került korrigálásra. Emiatt a technológiánk hatásfoka ~110% (kondenzációs energiával nem korrigált szilárd tüzelőanyag (fa) energiatartalom számítás alapján ~110,4 – 114,8%, függően a tüzelőanyag összetételétől). Kazánunkkal a nagy nedvességtartalmú tüzelőanyagok is veszteségmentesen kiszáríthatók, mivel a szárítás során keletkező vízgőz és pára kondenzálható a kazán hőcserélőiben.

Füstgáz buborékok a buborékoltató modul speciálisan perforált lemeze felett a vízben 

Szűrés

A tüzelési megoldásunk egyik kiemelkedő jellemzője, hogy plusz adalékanyagok-, és energia-befektetés nélkül (minimális plusz energia-leadás mellett) képes a légköri szén-dioxid koncentráció csökkentésére (a CO2 megkötésére) növények égetése esetén. A folyamat során a kazán kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint amennyit az elégetett növények életük során megkötöttek a légkörből.  Maga a közömbösítési folyamat az égés során keletkező hamu a buborékoltatott vízbe történő bejuttatásával oldható meg. A hamu vízzel való keveredése során annak lúgos összetevői kioldódnak, és folyékony állapotban már reakcióképessé válnak a savas gázokkal. A lúgos oldaton történő buborékoltatás során a szén-dioxid egy része karbonátokká válik. Ezzel a keletkező szennyvíz pH értéke nagy pontossággal szabályozható. A hamulúgos CO2 megkötési megoldásunk egyik kiemelkedő jellemzője, hogy egyedülálló módon háztartási méretű kazánok esetén is alkalmazható.

A kazánunk nedves füstgázkezelési technológiája miatt alkalmas továbbá:

  • lúgos ipari zagy/vízoldható lúgtartalommal bíró szárazanyag pH értékének semlegesítésére (Pl.: vörösiszap, lúgos állati trágyák (pl tyúktrágya), hamu, stb.)
  • talajok pH értékének szabályozására, tápanyagokkal történő feltöltése
  • rekultivációs folyamatok hatékony megvalósítására

Szennyezőanyagok hasznosíthatósága

Kazánunkban a tüzelési folyamat során tiszta, szűrt füstgáz, illetve a buborékoltatás során felhasznált szennyvíz keletkezik. Ezek az anyagok, olyan formában távoznak a kazánból, amely alkalmassá teszi növénytermesztésben történő felhasználásra azokat. Kísérleteink bizonyítják, hogy a kazánból származó szennyvíz jó hatással van a növények fejlődésére. Folyékony, természetes tápanyagforrásként öntözésre felhasználható. A keletkező szűrt füstgáz szén-dioxid tartalma miatt megfelelő hígításban szintén serkenti a növények növekedését.

Búza fejlődése csapvízben, és különböző hígítású, füstgázzal szennyezett vízben. Jól láthatóan a tiszta vízzel öntözött növények sárgulni kezdtek, míg a füstgázzal szennyezett vízzel táplált növények továbbra is zöldek maradtak.

Ezzel tehát megfelelő paraméterezések mellett egy teljesen zárt rendszerű, lokális energiatermelés és hulladékanyag-hasznosítás is megvalósítható. A folyamatban egy üvegházban megtermelt energianövények kerülnek elégetésre a kondenzációs technológiánk segítségével. A keletkező füstgáz és szennyvíz visszakerül az üvegházba, a növények táplálására, amelyek közben oxigént szabadítanak fel. Az oxigén az égéskor egyesül a növényekben található szénnel, így szén-dioxidként távozik. Ezzel teljessé válik a körfolyamat.

A technológiánk szén-dioxid megkötő tulajdonsága miatt a zárt rendszerű kialakítás esetén szükséges plusz szén-dioxid kibocsátók bevonása is a folyamatba, például állatok, emberek, más szén-dioxid-termelő technológiák.

Kutatási feladatok

A hamulúgos növényi füstgázkezelés hatékonysága nagymértékben növelhető egy megfelelő energianövény nemesítésével. A folyamat során a célnövény tulajdonságait abba az irányba szükséges elmozdítani, ami a növény elégetésekor nagymennyiségű, vízben oldható, erősen lúgos hamut eredményez. Ez megoldható nagyjából egy tízszeres szorzóig hagyományos nemesítési eljárásokkal, illetve egy közel százszoros szorzóig génmódosítási eljárással. Lévén nem élelmiszeripari növény módosításáról van szó, így a megoldás nem ütközhet társadalmi, sem jogi ellenállásba. Méréseink és számításaink alapján jelenleg a füstgázban található CO2 ~0,16 százaléka köthető meg karbonát formájában. Ez az érték emelhető célnövények nemesítésével akár ~16 százalékig.

Üvegkupola alá zárt kondenzációs biomassza erőmű a fűtési céllal termesztett növényekkel

Környezetvédelem

Technológiánk kiemelkedő hatásfoka miatt minimum 15-30 százalékos károsanyag-kibocsátás csökkenés realizálható. Szintén hasonló mértékű hőszennyezés-csökkenéssel is lehet számolni. A megoldásunkra jellemző szén-dioxid megkötés miatt a légkör már meglévő szén-dioxid koncentrációja is hatékonyan csökkenthető. Ezek a tulajdonságok megbízható alapot biztosíthatnak a globális felmelegedés elleni küzdelem területén. Technológiánk segítségével a környezeti anomáliák megszüntethetők, a felmelegedés folyamata visszafordítható.

Hurrikán pusztítása

Egészséges társadalom

Kazánunk porszűrési tulajdonsága egyszerre csökkenti a tüzelés miatt a légkörbe jutó porszennyezés mértékét, és a más forrásokból már légkörbe került szállópor mennyiségét is. Ezzel drasztikusan csökkenthető az asztmás megbetegedések száma. Szintén kiemelten csökkenti a légúti irritációt, hogy az égés során keletkező hamu bevonása a füstgáz buborékoltatási folyamatba a hamu folyékony halmazállapotú elvezetését eredményezi. Tehát fa alapú tüzelőanyagok esetén nem keletkezik olyan száraz hamu, amelyet a kazánt üzemeltető felhasználónak el kellene távolítania. Az a csatornarendszerbe engedhető, vagy növények öntözésére felhasználható.

Szmog Kína nagyvárosaiban a rossz hatásfokú szénégetés, és más nagy füstgázkibocsátók miatt.

Elérhetőség:
http://cleanfluegasenergy.com/

CONTACT

MITEV Technological Research and Development Ltd.

  1. Öthalom Street, 6724 Szeged

Hungary

Registry number: Cg.06-09-021942

VAT: HU25287440

info@mitev.org

peter.szentivanyi@mitev.org

info@cleanfluegasenergy.com

peter.szentivanyi@cleanfluegasenergy.com

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL:

GREENLIGHTPALYAZATOK.HU

 

Telefonszám: 

+36 90 900-352

Ha pályázatokkal kapcsolatos kérdése van akkor hívjon minket!

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Ha kérdeznél Facebookon:
 

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Greenlight Támogatások Facebook csoport Greenlight pályázatokról mit is érdemes tudni? A pályázataink kiírója a TEES Nonprofit Kft vagy más néven Technológia az Esélyegyenlőségért Nonprofit szervezet

 

 

Napi pályázati információk

Keresd meg számodra a legmegfelelőbb pályázati információkat! 

IRATKOZZ FEL MOST!

Legyél képben és használd ki a pályázatok adta támogatási lehetőséget

Köszönjük a regisztrációt. Meg kell erősítenie az e-mail címét!
Köszönjük, hogy minket választ! Legyen Ön a következő kedvezményezett!
Bezár
×
×
WordPress Popup