Létrejött az informatikai KLIK, a Digitális Kormányzati Ügynökség

A centralizáció tökéletesnek tűnik, és a megadott jogszabályi feltételek lehetőséget adnak arra is, hogy egy végtelen bürokráciadzsungel épüljön fel.

A legújabb központosítási hullám egyik fontos lépése volt december közepén, hogy a kormány 2019. január elsejétől közvetlen irányítás alá vonta a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsot – NHIT – („Felhatalmazást kap a Kormány, hogy az NHIT szervezetére, feladataira és működésére vonatkozó szabályokat rendeletben határozza meg”), mely szervezet a rendelet szövege szerint „a Kormány informatikai és hírközlési ügyekben javaslattevő, véleményező, valamint tanácsadó testülete”.

E döntés most tovább bővült, vagyis a kormány élt az említett törvényben megkapott felhatalmazásával, ugyanis a december 27-i Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet, mely a célját illetően a közbeszerzési rendet határozza meg, és több ponton is tartalmaz fontos változásokat (A Kormány 301/2018. (XII. 27.) Korm. rendelete a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról, valamint a Digitális Kormányzati Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a kormányzati informatikai beszerzések központosított közbeszerzési rendszeréről).

Az új digitális KLIK kihatással lesz majd az Emberi Erőforrás Minisztériumra is.

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL:

GREENLIGHTPALYAZATOK.HU

 

Telefonszám: 

+36 90 900-352

Ha pályázatokkal kapcsolatos kérdése van akkor hívjon minket!

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Ha kérdeznél Facebookon:
 

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Greenlight Támogatások Facebook csoport Greenlight pályázatokról mit is érdemes tudni? A pályázataink kiírója a TEES Nonprofit Kft vagy más néven Technológia az Esélyegyenlőségért Nonprofit szervezet

 

 

Napi pályázati információk

Keresd meg számodra a legmegfelelőbb pályázati információkat! 

IRATKOZZ FEL MOST!

Legyél képben és használd ki a pályázatok adta támogatási lehetőséget

Köszönjük a regisztrációt. Meg kell erősítenie az e-mail címét!
Köszönjük, hogy minket választ! Legyen Ön a következő kedvezményezett!
Bezár
×
×
WordPress Popup