A Magyarországon ingyenes képernyőolvasó és nagyító szoftverek híre bejárja a világot

A JAWS, a MAGic és a ZoomText szoftverek gyártója, a VFO Group sajtóközleményben számolt be arról, hogy Magyarországon, a világon harmadik országként, ingyenessé vált a JAWS, a MAGic és a ZoomText program. Az alábbiakban olvashatják a hírt, amelyben a VFO Group beszámolt a magyarországi vak és gyengénlátó embereket érintő nagyszerű újdonságról.

 

Mostantól ingyenesen hozzáférhetőek a JAWS képernyőolvasó, illetve a MAGic és a ZoomText képernyőnagyító szoftverek a magyarországi látássérültek számára

Barendrecht (Hollandia), St. Petersburg (USA), 2018. július 30.

A Freedom Scientific örömmel jelenti be, hogy a magyarországi partnerével, az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal (INFOALAP) való együttműködés eredményeként Magyarországon ingyenessé váltak a világ legnépszerűbb képernyőolvasó és –nagyító szoftverei a JAWS, a MAGic és a ZoomText programok. Ezt a mérföldkőnek tekinthető lépést eddig összesen két ország tette meg a világon, 2014-ben Kolumbia, 2016-ban pedig Spanyolország tette ingyenesen elérhetővé e szoftvereket a vak és gyengénlátó emberek számára. Mostantól pedig immár Magyarországon is ingyenesek ezek a 25 éves múltra visszatekintő, a Windows rendszer és a hozzákapcsolódó alkalmazások használatát biztosító szoftverek a vak és gyengénlátó emberek, valamint az őket oktató intézmények és az őket alkalmazó munkahelyek számára.

„Nagy öröm, hogy a partnereinkkel való szoros együttműködés eredményeként újabb országban válik elérhetővé a vak és gyengénlátó emberek számára a JAWS, a MAGic és a ZoomText teljes értékű, honosított verziója. Az elmúlt években is jelen voltunk Magyarországon, ez a lépés viszont biztosítja a támogató technikákhoz való hozzáférést minden magyar állampolgár számára.” – jelentette ki Miguel Abdo, a VFO Group tagjaként működő Freedom Scientific szoftverfejlesztésért felelős alelnöke.

A Freedom Scientificről

A Freedom Scientific vezető szerepet tölt be a látássérülteket segítő támogató technikák gyártásában. 2015 óta a Freedom Scientific a VFO Group tagja. A VFO Group központja az Egyesült Államokban és Hollandiában található, a következő országokban rendelkezik képviselettel: Svájc, Belgium, Kanada, Németország és az Egyesült Királyság. A VFO disztribúciójának köszönhetően a Freedom Scientific termékei a világ több, mint 70 országában vannak jelen. A Freedom Scientific termékei az Egyesült Államokban és a világ más országaiban is bejegyzett védjeggyel rendelkeznek. Az itt említett termékekre az adott tulajdonosok által bejegyzett védjegyben rögzített irányelvek vonatkoznak.

2018-08-14,

A rovat további hírei

  Továbbküldés e-mailben

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL:

GREENLIGHTPALYAZATOK.HU

 

Telefonszám: 

+36 90 900-352

Ha pályázatokkal kapcsolatos kérdése van akkor hívjon minket!

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Ha kérdeznél Facebookon:
 

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Greenlight Támogatások Facebook csoport Greenlight pályázatokról mit is érdemes tudni? A pályázataink kiírója a TEES Nonprofit Kft vagy más néven Technológia az Esélyegyenlőségért Nonprofit szervezet

 

 

Napi pályázati információk

Keresd meg számodra a legmegfelelőbb pályázati információkat! 

IRATKOZZ FEL MOST!

Legyél képben és használd ki a pályázatok adta támogatási lehetőséget

Köszönjük a regisztrációt. Meg kell erősítenie az e-mail címét!
Köszönjük, hogy minket választ! Legyen Ön a következő kedvezményezett!
Bezár
×
×
WordPress Popup