Miért csökkent webhelyed forgalma?

A megzuhanó forgalom valóban rémisztő jelenség és már rövid távon is súlyos következményekkel járhat, ezért fontos, hogy minél előbb rátalálj a probléma forrására és kiderítsd, hogy mi okozta a kilengést.

Ilyenkor több kérdés is kavarog az ember fejében. Vajon tényleg baj van, vagy csak szezonális jelenségről van szó? Esetleg elrontottál valamit az utóbbi időben? Vagy a Google döntött úgy, hogy nem tetszik neki, amit csinálsz? Meglehet, hogy az Analytics nem működik megfelelően?

Mikor kezdődött a zuhanás?

Ez sokat elárulhat arról, hogy mi okozhatta a zuhanást, vagy zuhanásokat egy adott időintervallumon belül.

Érdemes több hónapot is kiválasztani az áttekintéshez, mert így láthatóvá válik, hogy a probléma újdonság-e, vagy már korábban is látható volt hasonló. Ha ez megvan, akkor szűkítheted a vizsgált időtartományt.

Hová tűnt a forgalmad?

A fiókmódosítások segítenek ellenőrizni, hogy miket változtattál meg a fiókodban. Ezeket az Analytics felületén az Adminisztrálás menüben találod.

Hasonlíts össze több időtartományt

Nyiss meg egy jelentést a Google Analyticsben, majd a jobb felső sarokban állíts be egy tetszőleges időtartományt a kívánt kezdő és befejező dátum megadásával. A dátumok alatt aktiváld az Összehasonlítás a következővel opciót, majd adj meg egy másik tetszőleges tartományt az összehasonlításhoz.

Habár az összehasonlítást nem kötik szabályok, érdemes akkora időtartományokat választani, amelyek 7 nappal oszthatók, illetve mindig ugyan olyan tartományokat hasonlíts össze (tehát például mindkettő hétfőtől vasárnapig tartson, vagy legyen egy komplett hónap, vagy 30 napos időszak, a lényeg, hogy ne térjenek el egymástól).

Ha a régebbi időszakhoz képest az újabb értékek 10-30%-kal alacsonyabbak, akkor valami nincs rendben. Nem árt továbbá észben tartani, hogy egy webhely forgalma nem csak egyik napról a másikra, hanem hetek leforgása alatt is csökkenhet, ezért tanácsos nagyobb tartományokat is összehasonlítani.

További összehasonlító jelentések elemzése

Forrás/médium jelentés

Ügyfélszerzés > Minden forgalom > Forrás/médium

A Forrás/médium jelentésben is érdemes végezni egy összehasonlítást. Ha egy korábbi időszakhoz képest kevesebb a google / organic felhasználók száma, akkor meglehet, hogy SEO problémák felelősek a forgalomcsökkenésért.

Mobil áttekintés

Közönség > Mobil > Áttekintés

Vess egy pillantást a mobilforgalomra is. Ha szemet szúró esést vélsz felfedezni az itteni adatokban, akkor használj egy beépített szegmenst, hogy részletesebb betekintést nyerj a problémával kapcsolatban.

Google büntetések

Ha organikus forgalmadban látványos visszaesést tapasztalsz, és már mindent ellenőriztél, akkor esélyes, hogy Google büntetés áldozata lettél. Ha kézi büntetést kaptál, akkor azt a Google Search Console-ban ellenőrizheted. Az automatikus, algoritmus által kiszabott büntetésekről sajnos semmilyen figyelmeztetést nem küld a Google.

Weboldalaink kialakítása SEO barát. A legújabb technológiai megoldásokat alkalmazzuk mikor részt veszel Ingyen Weboldal pályázatunkban.  Legyél te is jelen online! Érd el ügyfeleidet mihamarabb, ne késlekedj! Miért is kellene neked 150 ezer forintot kiadnod egy weboldalra? A weboldal támogatásokat 100% támogatjuk! Jelentkezz te is!

Itt tudsz pályázni: https://greenlightpalyazatok.hu/palyazat

Az űrlap használatával Ön egyetért azzal, hogy ezen weboldalon tárolja az adatokat.

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL:

GREENLIGHTPALYAZATOK.HU

 

Telefonszám: 

+36 90 900-352

Ha pályázatokkal kapcsolatos kérdése van akkor hívjon minket!

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Ha kérdeznél Facebookon:
 

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Greenlight Támogatások Facebook csoport Greenlight pályázatokról mit is érdemes tudni? A pályázataink kiírója a TEES Nonprofit Kft vagy más néven Technológia az Esélyegyenlőségért Nonprofit szervezet

 

 

Napi pályázati információk

Keresd meg számodra a legmegfelelőbb pályázati információkat! 

IRATKOZZ FEL MOST!

Legyél képben és használd ki a pályázatok adta támogatási lehetőséget

Köszönjük a regisztrációt. Meg kell erősítenie az e-mail címét!
Köszönjük, hogy minket választ! Legyen Ön a következő kedvezményezett!
Bezár
×
×
WordPress Popup